31-01-10

kilometers

Ik heb deze week toch een beetje afgezien van de kilometers.Het ligt ook een beetje aan de nieuwe zolen die nog niet optimaal zijn.Ze zeggen wel dat het nog moet wennen maar de pijn op achiles word toch groter.Na de training van woensdag was het nog redelijk maar na de training van vrijdag heb ik de oude terug genomen.Dus deze week heb ik dinsdag een 12 km gedaan tegen 4.30/4.45min/km .Dat ging lekker die dag en woensdag heb ik het dan wat rustiger gedaan tegen 5.00/5.15min/km. Ik probeer niet echt versnellingen te doen om dat ik elke keer weer iets aan de hand krijg aan mijn voeten. De kilometers probeer ik toch op te drijven en dat is meestal genoeg voor mij  om een redelijke marathon te lopen.Vrijdag heb ik er dan ook 11 km gedaan rond de 5.00. Het weekend heb ik nog eens samen met mijne maat gelopen en dat was zaterdag een 16 km met er een reeks versnellingen van 1 km tegen een 4.20min/km gemiddelt. De training was toch weer leuker dan die van door de week. Ook al zaten er versnellingen tussen we hebben het altijd kunnen uitleggen over koetjes en kalfjes. Zondag waren we met zen drietjes .Wendy was natuurlijk ook weer paraat. We hebben er vandaag ook weer een 16 km gedaan maar dan tegen 5.30.Ik vond dat snel genoeg met al die sneeuw die er weeral lag. Mijn voeten kregen op laatst toch weer een slecht gevoel maar het ging nog net. Ik liep alsof dat er onder mijne voet gewicht hing en vooral onder mijn tenen. De sneeuw is wel mooi maar voor mij mag het nu wel eens stoppen. Deze week sluit ik dus af met 67 km op 5 dagen.Deze middag eerst nog eens mosselen gaan eten op de voetbal van de zonen en dan voor de tv voor het wk veldrijden.Voor die mannen was het al even moeilijk voor recht te blijven als voor ons met het lopen. Na het wk zijn we nog eens een mooie wandelijk gaan doen door de sneeuw.Wat heb ik toch nog eens onder vuur gelegen met sneeuwballen. Ik tegen 3 zonen. Amai ze.We hebben toch een 7 km afgelegd. Het is ook een beetje nodig voor de vakantie die we geboekt hebben .Het zal dit jaar een 11 dagen oostenrijk worden met veel wandelen. Nog ne goeie nachtrust en de werkweek begint weeral.

20:37 Gepost door stefkerun1 in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-01-10

weekverslagje

Het is toch weer al een week geleden dat ik nog eens wat schreef.Ik ben niet zo snel  in het tip werk dus ik moet wel een half uur tijd hebben.Het lopen heb ik deze week terug weer op het oude ritme gezet en heb toch weer een 55 km gedaan het is nog niet heel veel maar toch.Vorig weekend was het zaterdag en zondag lopen en heb ik maandag maar rustdag genomen.Dinsdag en woensdag heb ik er gewoon een twaaf gelopen rond de 5 min /km. Ik loop ze meestal gewoon op gevoel. Dat wil zeggen als ik niet fris ben loop ik tegen 5.15 en als ik goed ben loop ik tegen 4.45. Het is wel niet echt een loop schema maar ik ga nog altijd naar de kine en die zegt dat ik toch nog niet versnellingen mag doen.Wat is dan het beste.Ik probeer zoveel mogelijk kilometers te doen voor de marathon en de snelheid zal zo wel een beetje komen.Vorig jaar in Rotterdam had ik ook geen snelheid voor ogen en toch liep ik nog 3.12u.De volgende in utrecht zal niet voor een pr gaan denk ik maar dat hoeft ook niet altijd. donderdag en vrijdag ging het niet voor te lopen maar zaterdag en zondag natuurlijk wel.Zaterdag was het weer een 12 tegen een 4.50 ongeveer en zondag was het natuurlijk ons weekelijkse lange babbel loop met mario.Het waren er toch weer een 16 km die vandaag goed gingen.De meeste zullen dat stuk wel op de blog van de mario lezen denk ik.

17:11 Gepost door stefkerun1 in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-01-10

terug normaal trainen

Deze week toch weer een paar keer gelopen en het gaat redelijk.Het tempo van vorig jaar is momenteel nog ver weg en mijn gewicht is er momenteel ook niet op verbeterd. Het is te hopen dat de blessure ook weg blijft.Dinsdag heb ik er 12 km gedaan tegen 5min/km.Het ging goed maar de hartslag lag toch nog hoog voor mij.Hij mag voor mij niet boven de 150 gaan op de marathon de eerste helft.Donderdag ging het nog een stuk slechter.Het was net of ik gisteren een wedstrijd gelopen had.Ik had er toen maar een kleine 8 gedaan met moeite.Vandaag had ik met mario afgespoken om 7 u voor een training.Na een goeie nachtrust was ik er toch weer klaar voor.Het was een training met stukken van 500 meter tegen een kleine 4.30min/km.Het ging me eigenlijk goed.Morgen doen we weer een langere training van 16 km tegen 5.30/km en weer met zen 4.

15:31 Gepost door stefkerun1 in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-01-10

s o s piet

Ik heb toch echt eens computer les nodig denk ik.Ik leer elke dag wel bij maar voor alleer ik alles door heb hoe het moet ,amai zene.Het is toch weer gelukt voor in te loggen.Ik denk dat ik ne weet wat ik verkeerd deet.De afgelopen weken is het met het lopen echt heel rustig geweest.Ik probeer elke zondag met de mario onze training te doen.Ik heb dus vandaag een 16,5 km gedaan tegen ongeveer 5.30 denk ik en dat op een besneeuwde ondergrond.Dit is voor mij toch eens echt genieten.Ik heb ook 14 dagen kerst verlof gehad maar mijn vrouw niet en ik heb toen eigenlijk al die dagen moeten (babysitten) .Het zijn wel geen babys meer maar met die drie jongens iets doen is echt een ramp .Het zijn dan bij mij ook echte saaie dagen geweest.Alleen met de dagen dat we moesten gaan eten bij ouders en schoonouders dan was het toch leuk en vooral bij mijn schoonouders.We hebben ook nog eens kleinbeetje gepraat over de vakantie (zomer 2010) die we eens samen met schoonzus en haar gezin eens gaan doen .Het word 11 dagen oostenrijk waar we eens veel gaan wandelen.Het zal voor mijn vrouw ook een echte training worden denk ik.Het is nog lang maar ik verheug me er toch al op.De overgang van oud naar nieuwjaar hebben we gewoon thuis met zen 5 gedaan Heel rustig en simpel.Ik hoop voor volgend jaar toch iets anders .Hou of met wie staat nog niet vast maar op deze manier vind ik maar niks.Dat is ook nog heel ver weg maar je denkt er soms toch aan.Met het lopen heb ik me ook al ingeschreven voor utrecht maar deze keer zal ik toch met het logo van de club lopen.Ik heb me ingescheven via de club en ik ga met de bus van de club mee.Ik vind het moeilijk om met de club mee te reizen en dan met een truitje van de bloggers te lopen.Dat het dit jaar zo snel zal gaan als vorig jaar dat weet ik nog niet. Ik heb ondertussen ook weer een ander klein probleempje met het lopen dat het trainen weer afremd.Een klein blaartje door geprikt en dan een grote ontsteking er op.Zo heb ik het nog nooit meegemaakt.Het is nu aan de betere hand maar toch weer een week niet gelopen .Ik zal nog veel mogen inhalen op de mario als we in utrecht samen willen vertrekken.De beste periode voor te lopen vind ik toch de lente en de herfst.

11:19 Gepost door stefkerun1 in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |